Není překvapením, že se domovem kávy stala právě největší země Jižní Ameriky. Brazílie nabízí této rostlině přesně to, co jí nejvíce vyhovuje – nadmořskou výšku, teplo a spoustu srážek.
Není překvapením, že se domovem kávy stala právě největší země Jižní Ameriky. Brazílie nabízí této rostlině přesně to, co jí nejvíce vyhovuje – nadmořskou výšku, teplo a spoustu srážek.
Káva se v Terra Roxa usadila již roku 1774; k prvnímu velkému rozvoji pak došlo kolem roku 1820.
Kávovník je velmi rozpínavá rostlina. Roční semenáčky se rychle šíří do svahů džungle. Protože mladé kávovníky rostou velmi rychle, stálezelené keře s bílými květy a občasnými červenými bobulemi brzy uvidíte všude, kam se podíváte. Sklízí se během čtyř měsíců od přelomu dubna a května.
Až do dna a dobrou chuť! Podle specialistů a znalců jsou nejlepší tradiční brazilské kávy jemné, nekyselé a s mírně sladkým ovocným závěrem. Pocházejí z federálního státu Minas Gerais z oblasti mezi Cerradem na severu a Sul de Minas na jihu. Region Mogiana, který se nachází na západ odsud, také pěstuje vynikající kávu.