Káva zimní sen Pro příjemné chvíle
Ingredience:
400 ml čerstvě připravené překapávané kávy

400 ml horkého kakaa

2 špetky perníkového koření

200 ml mléka

cukr podle libosti


1-2 perníčky na ozdobení
Počet porcí: 4
Příprava:
1. Kávu smíchejte s kakaem a perníkovým kořením. Mléko zahřejte a napěňte.

2. Sklenice naplňte do poloviny kávou, poté přidejte mléko a nahoru dejte mléčnou pěnu. Dle libosti oslaďte a posypte rozlámaným perníkem.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Káva Barraquito Španělská specialita (s alkoholem)
Ingredience:

50 ml kondenzovaného mléka

300 ml mléka

500 ml čerstvě připravené překapávané kávy

nastrouhaná kůra z chemicky neošetřeného citronu

kávový likér nebo skořice pro zjemnění
Počet porcí: 4
Příprava:


1. Kondenzované mléko nalijte do sklenic, přibližně do výšky 1
až 2 centimetrů.

2. Mléko zahřejte, napěňte a přidejte jako druhou vrstvu.
Poté doplňte čerstvě uvařenou kávou a okořeňte
trochou citronové kůry.

3. Podle chuti můžete kávu zjemnit ještě troškou kávového likéru nebo
špetkou skořice.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Café d’Orange Chuť na změnu (s alkoholem)
Ingredience:

50 ml kondenzovaného mléka

6 cl kávového likéru

3 cl pomerančového likéru

400 ml čerstvě připravené překapávané kávy

200 ml mléka

trocha strouhaného muškátového oříšku

strouhaná pomerančová kůra pro ozdobení
Počet porcí: 4
Příprava:


1. Kondenzované mléko rozdělte do sklenic
přibližně do výšky 1 - 2 cm. Opatrně přilijte kávový a pomerančový likér, poté
přidejte kávu.

2. Mléko zahřejte, napěňte a přidejte do sklenic.
Ozdobte strouhaným muškátovým oříškem a pomerančovou kůrou.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Café Andalusie Španělský požitek (s alkoholem)
Ingredience:
250 ml mléka

2 polévkové lžíce kakaového prášku

3 polévkové lžíce cukru

500 ml silné, horké překapávané kávy

8 cl Cream Sherry (sladké sherry)

4 čajové lžičky strouhané jemně hořké čokolády
Počet porcí: 4
Příprava:

1. Zahřejte mléko, přisypte kakaový prášek a cukr.

2. Přidejte kávu a sherry a rozdělte do čtyř šálků.
Ozdobte po jedné čajové lžičce strouhané jemně hořké čokolády.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
"Cocos-Café Exotická (s alkoholem)
Ingredience:

2 polévkové lžíce strouhaného, opraženého kokosu

600 ml čerstvě připravené překapávané kávy

10 cl kokosového likéru

cukr podle libosti

200 ml smetany

1 čajová lžička vanilkového cukru
Počet porcí: 4
Příprava:

1. Strouhaný kokos opražte bez tuku dozlatova
na nepřilnavé pánvi.

2. Kávu a 8 cl kokosového sirupu nalijte do vysokých šálků a
 podle chuti oslaďte.

3. Smetanu s vanilkovým cukrem a zbylým kokosovým likérem ušlehejte do tuha,
rozdělte do šálků a posypte strouhaným kokosem.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Hot Caribbean Coffee Karibský sen (s alkoholem)
Ingredience:

6 cl rumu

6 cl pomerančového likéru

500 ml čerstvě připravené překapávané kávy

200 ml smetany

4 plátky pomeranče na ozdobení
Počet porcí: 4
Příprava:


1. Smíchejte rum a pomerančový likér, rozdělte do sklenic a doplňte
čerstvě uvařenou kávou.

2. Smetanu ušlehejte do tuha. Na kávu dejte kopeček šlehačky
 a ozdobte plátky pomeranče.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Cream Coffee Dekorativní (s alkoholem)
Ingredience:
200 ml smetany

1 polévková lžíce vanilkového cukru

500 ml čerstvě připravené překapávané kávy

8 cl smetanového likéru
Strouhaná čokoláda k ozdobení
Počet porcí: 4
Příprava:

1. Smetanu s vanilkovým cukrem ušlehejte do tuha.

2. Připravte si čerstvou kávu a nalijte do šálků. Přes lžíci pomalu přilévejte smetanový likér tak, aby vznikly dvě barevné vrstvy.

3. Na směs dejte kopeček šlehačky a Cream Coffee ozdobte strouhanou čokoládou.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Káva Sambuca Horká a silná (s alkoholem)
Ingredience:

4 čajové lžičky cukru

8 kávových zrn

600 ml čerstvě připravené překapávané kávy

100 ml Sambucy

200 ml smetany

několik kávových zrn k ozdobení
Počet porcí: 4
Příprava:

1. Do předehřátých sklenic dejte po jedné
čajové lžičce cukru a dvou kávových zrnech.

2. Kávu smíchejte se Sambucou a směsí naplňte sklenice.

3. Smetanu ušlehejte do tuha a rozdělte do sklenic.
Nakonec kávu Sambuca ozdobte kávovými zrny.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Káva Grappa Nejlepší na konec (s alkoholem)
Ingredience:

600 ml čerstvě připravené překapávané kávy

100 ml Grappy

100 ml mléka
Počet porcí: 4
Příprava:

1. Kávu smíchejte s Grappou a nalijte do šálků.

2. Zahřejte mléko, napěňte, a kávu ozdobte kopečkem mléčné pěny.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Káva Zabaione Dokonalý požitek z kávy (s alkoholem)
Ingredience:

4 žloutky

2 polévkové lžíce cukru

400 ml čerstvě připravené kávy

100 ml kávového likéru

strouhaný muškátový oříšek

nastrouhaná kůra z chemicky neošetřeného citrónu

200 ml smetany

kakaový prášek a cukrářské piškoty k ozdobení
Počet porcí: 4
Příprava:

1. Žloutky ušlehejte s 1 ½ polévkové lžíce cukru do pěny. Zahřejte v
horké vodní lázni a za stálého míchání přidejte kávu, likér, muškátový oříšek a
citrónovou kůru. Směs šlehejte do pěny až dosáhne
krémové konzistence, poté jí naplňte sklenice.

2. Smetanu ušlehejte se zbylým cukrem do tuha a nahoru dejte kopeček šlehačky.

3. Posypte kakaem a servírujte s cukrářským piškotem.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Káva s vaječným likérem Svůdně krémová (s alkoholem)
Ingredience:

500 ml čerstvě připravené překapávané kávy

160 ml vaječného likéru

200 ml smetany

1 čajová lžička cukru

kakaový prášek k ozdobení
Počet porcí: 4
Příprava:

1. Kávu smíchejte s vaječným likérem a nalijte do šálků.

2. Smetanu ušlehejte s cukrem do tuha a dejte do šálků. Posypte kakaovým práškem.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Mramorová káva Sladké osvěžení
Ingredience:

4 kopečky vanilkové zmrzliny

400 ml čerstvě připravené kávy

1 pohárek hotové čokoládové pěny
Počet porcí: 4
Příprava:

1. Do každé sklenice dejte po jednom kopečku vanilkové zmrzliny.

2. Přelijte horkou kávou a nahoru dejte kopeček čokoládové pěny. Tající zmrzlina
vytvoří na kávě zajímavý mramorový vzor.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Rüdesheimská káva Klasika (s alkoholem)
Ingredience:

200 ml smetany

1 čajová lžička vanilkového cukru

8 kostek hnědého cukru

6 cl brandy (nejméně 40%)

600 ml čerstvě připravené překapávané kávy


kakaový prášek pro ozdobení (místo kakaového prášku můžete použít i nastrouhanou čokoládu)
Počet porcí: 4
Příprava:

1. Smetanu s vanilkovým cukrem ušlehejte do tuha.
Kostky cukru rozdělte do hrnků.

2. Brandy zahřejte, nalijte na cukr a zapalte.

3. Hrnky naplňte kávou, na kávu dejte smetanu
 a ozdobte kakaovým práškem.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!
Pravá švýcarská káva Požitek, který má říz (s alkoholem)
Ingredience:

4 čajové lžičky cukru

6 cl hruškovice Williams

500 ml čerstvě připravené překapávané kávy

4 plátky hrušky na ozdobení
Počet porcí: 4
Příprava:

1. Do předehřátých šálků dejte po lžičce cukru a nalijte hruškovici a kávu.

2. Pak ozdobte plátky hrušky.
Pravá švýcarská káva Požitek, který má říz (s alkoholem)
KINGSTON COFFEE

Ingredience
1 šálek kávy
2 cl bílého rumu
2 cl Curaçao Triple Sec (nebo lze nahradit Cointreau)
smetana
pomeranče


Příprava
Do sklenice dejte bílý rum a Curaçao Triple Sec a
doplňte horkou kávou.
Ozdobte kopečkem šlehačky a posypte
troškou kůry z chemicky neošetřeného
pomeranče.
AMADEUS

Ingredience
1 cl likéru Mozart Black
1 cl likéru 43
1 espresso
mléčná pěna

Příprava
Do sklenice nalijte likér Mozart Black a 43
a přidejte espresso. Zjemněte
troškou mléčné pěny.
PAPAGENO

Ingredience
1 cl likéru Mozart Gold
1 cl likéru 43
1 cappuccino
pistácie

Příprava
Do sklenice nalijte likér Mozart Gold a 43
a přidejte cappuccino.
Podle chuti ozdobte jemně nasekanými
pistáciemi.
RUSSIAN GLOW

Ingredience
2 čajové lžičky hnědého cukru
25 až 40 ml vodky
1 polévková lžíce kondenzovaného mléka
1 šálek silné kávy

Příprava
Do sklenice dejte hnědý cukr, vodku
a přidejte kávu a pomalu přilijte
kondenzované mléko.
WINTER MOCHA

Ingredience
30 ml tekuté čokolády
15 ml skořicového sirupu
1 espresso
200 ml mléčné pěny

Příprava
Tekutou čokoládu a sirup nalijte do sklenice.
Přidejte espresso a  
doplňte mléčnou pěnou.