Ingredience:
1 čerstvá feferonka (jalapeño)
čerstvá kůra z ½ pomeranče
2 celé skořice
2 hřebíčky
8 PL hnědého cukru
4 šálky silného Café Crème (cca 400 ml)
800 ml nízkotučného mléka
Počet porcí: 4
Příprava:
1. Omyjte pomeranč horkou vodou a oloupejte nožem. Feferonku třikrát rozřízněte ostrým nožem.
2. V jednom hrnci smíchejte kávu s pomerančovou kůrou, celou skořicí, feferonkou, hřebíčkem a cukrem a směs uveďte do varu. Nechejte směs asi 15 minut vařit na středním ohni a zredukujte ji tím na polovinu.
3. Mléko rovnoměrně rozlijte do čtyř sklenic na Latte Macchiato a napěňte napěňovačem mléka Perfect Cappuccino. Potom opatrně nalijte zredukované množství kávy přes sítko do napěněného mléka.
Tip: Ozdobte tento lahodný nápoj několika proužky pomerančové kůry!
Nic pro slabé nervy: Po přípravě nápoje s lehce napěněným mlékem přidejte trochu Tequily. Nápoj flambujte a po dohoření plamene vychutnejte.
Je čas pro Vaši chvilku - dobrou chuť!